Indruk maken met je

Nagerecht

én voldoende tijd overhouden?

Deze banaan-karamel-zeezouttaartjes of panna cotta met jelly pudding en rood fruit kun je al heel goed van tevoren maken. Voor de taartjes hoef je de avond zelf alleen nog de botercrème toe te voegen en de taartjes te decoreren. Een gezellig klusje om samen met de (klein)kinderen te doen.


Zie je dat niet zo zitten? Ga dan voor de panna cotta. Door de glazen schuin te vullen, ontstaat er een kunstige diagonale lijn. Maak ze van tevoren en zet ze in de koelkast, zodat je tijdens het diner alleen nog maar hoeft te genieten.


Banaan-karamel- zeezouttaartjes

Ingrediënten

350 gr ongezouten roomboter

200 gr kristalsuiker

2 eieren

1 tl fijn zout

50 ml melk

2 tl vanille-extract

4 rijpe bananen

260 gr bloem

200 gr karamelsaus

2 tl zoutvlokken

100 gr poedersuiker

4 blokjes fudge

4 blokjes chocolade


Keukenbenodigdheden

3 springvormen van 10 cm


1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de roomboter in een pannetje. Meng 140 gr boter in een beslagkom samen met de kristalsuiker en 250 gr bloem en mix dit met een mixer.

2

Voeg vervolgens de eieren, zout, melk en 1 tl vanille-extract toe en meng door. Prak 3 bananen en roer dit door het beslag.

3

Vet de springvormen in en bestuif met de resterende bloem. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 35-40 min. in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er deeg blijft plakken aan de prikker, is hij nog niet gaar.

4

Maak ondertussen de karamel-zeezout. Meng de karamelsaus met de zoutvlokken en roer het geheel door.

5

Vervolgens maak je de botercrème, klop de resterende boter samen met de poedersuiker en 6 el van de karamel-zeezout. Bewaar de botercrème in de koelkast.

6

Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Als de cake is afgekoeld, snijd hem doormidden en smeer er botercrème tussen. (Let op: als de cake niet goed is afgekoeld smelt de botercrème). Leg de andere helft van de cake er weer bovenop en smeer nog een laag botercrème op de bovenkant.

Panna cotta met jelly pudding en rood fruit

Ingrediënten 

3 blaadjes gelatine

1 vanillestokje

500 ml slagroom

30 gr suiker

1 pakje jelly pudding aardbeien

150 gr verse rode vruchten (bramen en rode bessen)

1

Week 3 blaadjes gelatine in koud water. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillestokje uit. Verwarm de slagroom met het vanillestokje, het merg uit het vanillestokje en suiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat 20 min. op een zeer laag vuur staan. Verwijder na 20 min. het vanillestokje.

2

Knijp de gelatine goed uit en los op in het warme slagroommengsel. Laat afkoelen, maar niet opstijven. Roer het slagroommengsel nog een keer goed door en schenk in de glaasjes. Zet de glazen schuin in een cupcakeblik om een mooi effect te krijgen. Zet de glaasjes in de koelkast en laat gedurende 4 uur opstijven.

3

Bereid de jelly pudding zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen maar niet helemaal opstijven. Zet de opgesteven panna cotta glaasjes rechtop en schenk de afgekoelde jelly op de panna cotta. Laat het geheel nog 2 uur opstijven in de koelkast.

4

Serveer de panna cotta met bramen en takjes rode bessen.

TIP

Plaats een prop keukenpapier in het cupcakeblik zodat de glazen goed schuin blijven staan.