Hoofdgerecht
Scholfilet
Deze visrolletjes met tomatentapenade geven een feestelijke twist aan de alledaagse scholfilet. Serveer ze met rozemarijnkrieltjes en asperges voor een complete, luxe kerstmaaltijd. Bovendien sta je er maar een kwartiertje voor in de keuken. Meer tijd dus om te tafelen!
Luxe en snel hoofdgerecht
Visrolletjes
met tomatentapenade en rozemarijnkrieltjes
Ingrediënten
500 gr krieltjes met schil
200 gr groene asperges
2 takjes rozemarijn
2 el olijfolie
6 scholfilets zonder huid (ca. 210-240 gr)
5 el tomatentapenade
1 handje spinazie
175 gr plakjes spek
Benodigdheden
Airfryer
1
Boen de krieltjes schoon onder stromend water. Dep droog met een schone theedoek en snijd in parten. Doe ze in een mengkom. Maak de asperges schoon en voeg ze bij de krieltjes in de mengkom.
2
Verwarm de airfryer voor op 180 ºC.
3
Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak fijn. Meng ze in een kommetje met de olijfolie en schenk over de krieltjes en asperges, schep goed om.
4
Leg eerst de krieltjes in het mandje van de airfryer en bak 5 min. Voeg de asperges toe en bak nog eens 10 min. tot de krieltjes goudbruin zijn en de asperges gaar. Haal ze uit de airfryer. Schep ze over in een schaal en dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
5
Besmeer de scholfilets met tomatentapenade en leg er wat blaadjes spinazie op. Rol ze op en omwikkel met plakjes spek. Maak zo alle visrolletjes. Leg een stukje bakpapier in de lade van de airfryer en leg de visrolletjes erop. Bak ze in 8 min. gaar.
6
Serveer de visrolletjes met de krieltjes en groene asperges. Maak eventueel af met nog een scheutje olijfolie overheen.