Cadeaus

Creatief inpakken van

Zonder inpakpapier

Inspiratie nodig om je cadeaus origineel in te pakken? Gebruik dan eens ander materiaal dan inpakpapier. Ook erg handig als blijkt dat je te veel cadeaus hebt en te weinig papier. Inpakstress is niet langer nodig!

Inpakken

met Stof

In Nederland ongewoon, maar in Japan een eeuwenoude traditie: cadeaus inpakken met stof. Furoshiki is de term voor Japanse inpakdoeken. Vroeger werd furoshiki gebruikt om dingen in te verpakken en te vervoeren, maar tegenwoordig ook om cadeaus mooi in te pakken. Zelf kun je ook een sjaal of leuke theedoek gebruiken. YouTube staat vol met goede tutorials als je op ‘Furoshiki’ zoekt.

Bakpapier

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar bakpapier is niet alleen handig om mee te bakken. Gebruik het als inpakpapier en maak het bij voorkeur af met een kooktouw als strik eromheen. Extra leuk voor keukenspullen als cadeau!

Printpapier

Je eigen unieke inpakpapier maken? Versier wit printpapier met mooie letters, tekeningen of stickers.

Tijdschrift of krant

Tijdschriften hebben genoeg pagina’s met leuke prints en goede fotografie om een cadeau mooi mee in te pakken. Ook een krant kun je ideaal gebruiken. Het is groot genoeg, en net iets anders dan normaal. Het materiaal is ook heel geschikt om op te tekenen met gekleurde stiften. Dan is het helemaal uniek!

Kijk om je heen

In huis heb je vast genoeg materiaal om iets mee in te pakken. Zo kun je kartonnen dozen of papieren winkeltasjes openknippen en omtoveren tot geschenkverpakking. Op social media staan zelfs tutorials om een mooie cosmeticaverpakking binnenstebuiten te gebruiken als kleurrijk doosje. Of nog bijzonderder: de binnenkant van een (schoongemaakte) chipszak als glanzende verpakking. Kijk om je heen, en wees creatief!