‘Heerlijk om alles voor jezelf te hebben’

Celina was VIP bij

Suzan & Freek in

Ziggo Dome

Met een glaasje cava in haar ene hand en een bak zoete popcorn in haar andere hand, gaat Celina (31) zitten op de speciaal voor haar gereserveerde stoel in de Ziggo Dome Business Club. Het podium is vanaf haar plek goed zichtbaar, het uitzicht over de zaal kan niet beter. “Ik voel me helemaal VIP.”

Het is zondagmiddag. De vier concerten die Suzan & Freek dit weekend in de Ziggo Dome geven, zijn volledig uitverkocht. Celina, muziekdocent in Utrecht, gaat wel vaker naar een concert, maar nooit eerder als VIP. “Normaal win ik nooit wat, maar dit leek me zo’n buitenkansje, dat ik toch mijn gegevens achterliet bij Priority.” En ja hoor: Goud. Om maar in een titelsong van Suzan & Freek te spreken. “Dat was een heel leuke verrassing.” Celina neemt haar moeder als plus één mee. “Zij was duidelijk het meest enthousiast toen ik vertelde dat ik twee tickets had gewonnen.” 

‘Normaal win ik nooit wat, maar dit leek me zo’n buitenkansje’

Het is een understatement om te zeggen dat de prijs het tweetal goed bevalt. “Naast de normale ingang, zit de ingang voor de VIP’s van de Ziggo bar”, vertelt Celina over de aankomst. “Daar werden we ontvangen door een portier in paars pak die ons een warm welkom heette en een korte uitleg gaf over wat ons te wachten stond.” Dan mogen Celina en haar moeder doorlopen, rechtstreeks de wall of fame in. Ze passeren grootheden als Harry Styles, Beyoncé en Robbie Williams. Op foto’s dan, maar ‘t is alsnog net Hollywood.

Wederom zonder in een rij te hoeven staan, wordt Celina’s jas aangenomen en krijgen zij en haar moeder een glaasje bubbels aangeboden. Met of zonder alcohol. Het is tenslotte zondagmiddag. “Vervolgens werden we naar een mystieke lift geleid. Dat voelde heel exclusief.” Bij het uitstappen in de speciale VIP-ruimte botsen ze nog bijna tegen Jim Bakkum op. “Maar dat zag ik dan weer niet. Mijn moeder wel. Die had daardoor meteen het VIP-gevoel te pakken.”

In het voorprogramma staat Claude. Zijn hit Ladada zweept de zaal op. Ook Celina zingt mee. Na Claude volgt nog een kwartiertje kiss cam, tot grote hilariteit van eigenlijk iedereen. En dan is het tijd voor de hoofdact. Suzan en Freek, beiden gestoken in speciaal voor deze show ontworpen pakken - zij in glitter, hij met hun songteksten erop - beginnen met een relatief nieuw nummer, maar al snel klinkt de ene bekende hit na de ander. Vooral Als het avond is en Blauwe dag vallen in de smaak bij Celina, die vindt dat het duo heel goed live zingt. “Ze hebben echt een heel mooie stemkwaliteit.” Een muziekdocent kan het weten. Ook het gastoptreden van Snelle vindt Celina een goede toevoeging aan het programma.  

Als de zaal wordt bedekt onder een laag glitters en slingers, zit het feest erop. Een laatste bitterbal vanuit het middenpad. Celina en haar moeder kijken terug op een topmiddag. “Wat is het heerlijk om alles ‘voor jezelf’ te hebben. Een bar, de wc, de garderobe." Celina kan er wel aan wennen. Haar moeder ook. Maar dan moeten ze gaan. De trein halen. Gelukkig hoeven ze niet op hun jassen te wachten.

Wil jij ook als VIP naar de Ziggo Dome? 

Met Priority van Vodafone en Ziggo krijg je voorrang bij het kopen van tickets voor concerten, uitjes en festivals en doe je mee met exclusieve winacties, bijvoorbeeld voor VIP-tickets.

Ontdek hier alle priorities